top of page
Image by Adam Kool

(h)nlp-opleiding

Humanistic Neuro Linguïstisch Programmeren (hNLP) biedt een unieke benadering voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. De opleiding biedt inzicht in hoe onze gedachten, emoties en overtuigingen ons gedrag beïnvloeden en leert hoe we deze kunnen aanpassen om effectievere communicatie en oplossing te bereiken. Door hNLP te leren, zul je niet alleen in staat zijn om de kwaliteit van je eigen leven te verbeteren, maar ook de levens van degenen om je heen.

Ontstaan NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is ontstaan in de jaren 1970 door Richard Bandler en John Grinder. Zij bestudeerden succesvolle therapeuten, communicatie-experts en leiders uit verschillende velden en analyseerden hun communicatie- en behandelingsstijlen. Vanuit die analyse ontwikkelden zij NLP als een methodologie die zich richt op de manier waarop mensen denken, communiceren en zich gedragen, om zo een effectievere communicatie- en behandelingsmethoden te ontwikkelen. Deze methodologie werd vervolgens verder ontwikkeld en verspreid, en wordt nu gebruikt in vele gebieden zoals coaching, persoonlijke ontwikkeling en in het dagelijks leven.

Hoe werkt NLP?

NLP werkt zo goed omdat het zich richt op de manier waarop mensen denken, communiceren en zich gedragen. Het biedt een praktische benadering om de manier waarop mensen hun gedachten, gevoelens en emoties ervaren te begrijpen en te beïnvloeden. Door deze inzichten te gebruiken, kun je sneller en efficiënter communiceren, problemen oplossen en doelen bereiken. NLP geeft ook inzicht in hoe mensen hun perceptie van de wereld kunnen veranderen, waardoor ze beter in staat zijn om hun gedachten, gevoelens en gedrag te reguleren. Bovendien, NLP is een veelzijdige technologie (een ander woord voor technologie verzinnen) die kan worden toegepast in verschillende situaties en omgevingen.

Waarom (h)NLP?

Humanistic Neuro Linguïstisch Programmeren (hNLP) is een aanvulling op de originele methodologie van

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). hNLP is ontwikkeld met de focus op de groei van persoonlijkheid, versterken van menselijke kwaliteiten en bevordering van het menselijk potentieel. Het is een gepersonaliseerde benadering die zich richt op het individuele leerproces en groei van de cliënten in plaats van alleen het veranderen van gedrag.

 

hNLP introduceert de filosofie dat ieder mens uniek is en dat er geen standaard benadering is die voor iedereen werkt. hNLP richt zich meer op de dieperliggende betekenissen, emoties en overtuigingen van een individu in plaats van alleen op technieken en trucs. Het biedt ook meer flexibiliteit, ruimte voor creativiteit en versterkt de cliënten om hun eigen oplossingen te creëren.

 

Dit maakt dat hNLP de kracht en efficiëntie van NLP behoudt, maar daarboven op een menselijkere benadering heeft. Hierdoor wordt het als een betere en completere benadering van NLP beschouwd.

De opleiding

Door de opleiding te volgen, leer je hoe je jezelf en anderen beter kunt begrijpen, hoe je effectievere communicatievaardigheden kunt ontwikkelen en hoe je persoonlijke doelen kunt bereiken. Je leert ook hoe je flexibel kunt zijn en creatief kunt zijn in de oplossing van problemen.

 

Je zal een verrijkende en betekenisvolle ervaring hebben. Je zult leren hoe je jezelf kunt versterken en groeien, en tegelijkertijd hoe je anderen kunt helpen. Je zult ontdekken dat hNLP een krachtige tool is die je kunt gebruiken om je leven en dat van anderen te verbeteren.

Onderwerpen die aan bod komen

Onderwerpen die aangeboden worden tijdens de practitioner opleiding omvatten:

 • Het communicatiemodel

 • Hoe werken onze filters

 • Bewustzijn en onderbewustzijn

 • Oogpatronen

 • De kracht van taal (meta en milton model)

 • Hoe emoties werken

 • Ankers plaatsen

 • The Swish techniek

 • Verjaag je angst

 • Sta in je kracht

 • Kom van een fobie af

Samenvattend ben je vooral bezig met: ontwikkelen van zelfbewustzijn en zelfregulatie , het versterken van communicatievaardigheden, verbeteren van relaties, verminderen van stress en het verhogen van emotioneel welzijn, het verhogen van motivatie en prestaties, het versterken van mentale en emotionele weerbaarheid, het verbeteren van het vermogen om problemen op te lossen en beslissingen te neme en het ontwikkelen van een positieve levensinstelling

 • Gedachtes en overtuigingen

 • Kernwaardes

 • Logische Niveaus 

 • Coaching

 • Gedragsverandering

 • Waarnemingsposities

 • Buddha techniek

 • De juiste vragen stellen

 • Hoe lees je non-verbale communicatie

 • Strategieën; hoe doen we ons gedrag en hoe kan je dit veranderen

opleidingsdagen 

Dag 1 & 2 = 3 & 4 maart 
Dag 3 & 4 = 10 & 11 maart
Dag 5 & 6 = 24 & 25 maart
Dag 7 & 8 = 31 mrt & 1 apr
Dag 9 & 10 = 14 & 15 april
Dag 11 & 12 = 21 & 22 april
Dag 13 & 14 = 5 & 6 mei
Dag 15 & 16 = 12 & 13 mei

De lesdagen zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Accreditatie

Na het succesvol afronden van de opleiding krijg je uiteraard een officiële certificaat. Het certificaat is geaccrediteerd door de The American Board of Hypnotherapy and Neuro-Linguistic Programming (ABNLP). ABNLP is de grootste internationale organisatie betreffende NLP.

STAP-Budget

En het is mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget. Als je hiervan gebruik wilt maken, laat dit weten in de mail en dan help ik je graag verder. 

 

ABNLP-Accreditatie.jpeg

Wil je starten?

Bedankt voor de inzending!

investering practitioner opleiding

€ 2650

Locatie: Haarlem
incl: lunch, koffie, thee, koek en les materiaal

EMAIL:
kevinlndmn@gmail.com

 

Meer informatie?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page