top of page

the 10 day mental diet challenge

10-day-mental-challenge-kevin-landman-mi
Hoe en wat? 

Het uitgangspunt van deze challenge is simpel: in de aankomende 10 dagen daag jij jezelf uit om volledig controle nemen over je mentale gedachten en emotionele gevoelens.

 

Je bent iedere dag bewust bezig met je gedachten en gevoelens. Want wat doe jij om jezelf op een bepaalde manier te voelen? Welke gedachten helpen jou om je zo te voelen?

 

Want hetzelfde denkpatroon dat ons heeft gebracht waar we nu zijn, zal ons niet brengen waar we uiteindelijk willen komen. Elke keer wanneer je merkt dat je terug te valt in een negatieve gedachten patroon, kun je dit veranderen. Daarom ga je opzoek naar een oplossing, waardoor je jouw negatieve gedachten makkelijk om kunt buigen naar iets positiefs.

Het is natuurlijk niet verkeerd om negatieve gedachten en gevoelens te voelen. Laat dit ook gebeuren wanneer dit nodig is. De opdracht is dan ook om erachter te komen hoe je in deze negatieve staat komt. Wat is jouw recept dat je je minder goed voelt?

THE RULES

Tien dagen lang ga jij je focussen op oplossingen, op wat geweldig is in je leven, op wat werkt voor jou, hoe gelukkig en dankbaar je bent. Het zal je brein krachtiger maken en je zult in staat zijn om overal oplossingen voor te vinden. Het gaat je een enorm vertrouwen geven wanneer jij door hebt dat jij je 'staat van zijn' in secondes kan veranderen.

"the quality of your life is the quality of your thoughts"

Regel 1

In de komende tien dagen zal je stil staan bij je beperkende gedachten en/of gevoelens. Je leert deze eerst erkennen om ze vervolgens te kunnen ombuigen naar iets positiefs. Iets waar je kracht uit kan halen.

Regel 2

Als je merkt dat jij je begint te concentreren op het negatieve - en dat zal je zeker doen – leer jij door de challenge je focus onmiddellijk te verleggen naar een betere emotionele toestand.

Regel 3

In 10 achtereenvolgende dagen ga je opzoek naar oplossingen en niet opzoek naar problemen. Zodra je een mogelijke uitdaging ziet, focus je dan meteen op wat de oplossing zou kunnen zijn.

Regel 4

Als je terugvalt - dat wil zeggen, als je merkt dat je je overgeeft aan of stilstaat bij een beperkende gedachten of gevoel – wees dan niet boos of ‘too hard on yourself’. Je leert hier de komende 10 dagen mee omgaan.

WE BEZITTEN ALLEMAAL GEWELDIGE TOOLS OM ONSZELF GOED OF SLECHT TE LATEN VOELEN. WE KUNNEN ALTIJD ONZE GEDACHTEN EN EMOTIONELE TOESTAND VERANDEREN. ALLEEN HOE WERKT DAT DAN?
Dat leer je tijdens deze challenge.

Wat zeggen anderen?

Wat ik zo goed vond aan de 10-day challenge is dat het me weer vanuit een nieuwe bril liet kijken naar mijn emoties en gedachten. Ik was altijd al iemand die zich zeer bewust was van haar eigen gedachten, maar de challenge ging zelfs voor mij nóg een stapje verder en dat was fijn! Ik merkte dat ik iets veel erger maakte in mijn hoofd dan het in werkelijkheid was. Door dat te herkennen kon ik het loslaten en was mijn negatieve emotie veel sneller weg en minder krachtig. 

 

Dankzij het anker dat Kevin plaatste kan ik nu ook elk moment van de dag terugkeren naar een positieve emotie wat zeer fijn is! Ook de oefening waarbij we onze spieren volledig opspannen, naar boven kijken en lachen vond in verrassend en handig om zelf toe te passen als ik eens negatiever denk.

- Silke 

Ik heb deze 10 dagen als zeer positief ervaren en het heeft mij dichterbij een betere versie van mezelf gebracht. Positiever denken en (nog) beter reflecteren op mezelf zijn wel echt de twee onderwerpen waarin ik in ben gegroeid.

 

De afgelopen 10 dagen ben ik erg diep gegaan qua reflecteren op mezelf, nog dieper dan dat ik normaal dagelijks doe. Dit maakte het voor mij in het begin erg lastig, maar dit wierp wel zijn vruchten af. Ik heb geleerd om beter naar mijn gevoel te voelen. ook ervaarde ik waar mijn fijne gedachtes en minder fijne gedachtes zich manifesteren en uiten in mijn lichaam en geest.

 

Op de 5e dag heeft Kevin een anker geplaatst door een geleide meditatie. Een woord: WAUW! 

Hoe sick is dat, wat zoiets met je kan doen en wat de voor een na-effect het heeft.

 

Ik kijk uit naar de toekomst om de geleerde lessen toe te passen. 

- Desley 

Wat ik het fijnst vond aan de 10 day Challenge is elke dag even stil staan bij je gedachten en kijken welke er dienen en welke niet. Normaal gesproken kan ik echt lang over dingen door blijven malen maar door problemen sneller in oplossingen te denken voel ik me een stuk kalmer gedurende de dag. Ik neem het stukje dankbaarheid mee. Elke avond schrijf ik drie dingen op waar ik dankbaar voor ben en vaak kan ik er ook meer bedenken. Echt een toffe manier van tegen je mindset aankijken. En ook leuk om het in een kleine groep te behandelen.

- Naomi

Whats in it for you?

Je krijgt een werkboek waar je elke dag je opdrachten in kunt maken

Er zijn 3 online meetings met de groep

  1. Kick-off op dag 1

  2. Catching up, Q&A + Anker op dag 5

  3. Afronden op dag 10

 

Er is een GroepsApp waar wij elkaar 

supporten en waar jij je vragen kunt stellen

Doe jij ook mee? 

De 10 Day Challenge begint op 28 Oktober 

 

Investering is €47,- incl BTW 

bottom of page